Πιστοποίηση & Αναγνώριση

Το CityU είναι πιστοποιημένο απο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτίσμου , Αθλητισμού και Νεολαίας

Βασικές Ερωτήσεις – Απαντήσεις σχετικά με την πιστοποίηση στην Κύπρο

Ποια η κατασταση σχετικα με τα Κολλεγια και τις αδειες λειτουργιας;

Οι νόμοι 1996-2013 για τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθορίζουν τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους τομείς σπουδών που προσφέρουν, καθώς και τις διαδικασίες επιθεώρησης και αξιολόγησης. Η νομοθεσία προβλέπει επίσης τη σύνταξη κανονισμών σχετικά με τις εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια και την επιθεώρηση των σχολείων. Κατά συνέπεια, οι άδειες κολλεγίου παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τα κολέγια λειτουργούν υπό τους κανονισμούς και την εποπτεία του. Το CityU είναι εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και περιλαμβάνεται στο μητρώο ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας,Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Υπαρχει διαφορα αναμεσα σε πτυχιο που αποκτηθηκε μετα τις σπουδες σε Κολλεγιο που συνεργαζεται με πανεπιστημιο του εξωτερικου και με ενα πτυχιο που αποκτηθηκε με σπουδες στο εξωτερικο;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας ,Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  κάθε ιδιωτικό σχολείο έχει το δικαίωμα να απονέμει πτυχία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των κρατών μελών ή να επιτρέπει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των κρατών μελών να απονέμουν τα πτυχία τους στην Κύπρο, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις που αναφέρονται στους Νόμους 1996-2013 για τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση ικανοποιούνται. Τα πτυχία που απονέμονται μέσω franchise στους φοιτητές του CityU είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που απονέμονται σε φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και είναι διαπιστευμένα από το Συμβούλιο Κύπρου για την Αναγνώριση Πτυχίων.

Πως μπορουν οι αποφοιτοι να αποκτησουν αναγνωριση της επαγγελματικης ισοτιμιας των πτυχιων τριτοβαθμιας εκπαιδευσης;

Αφού λάβουν το πτυχίο τους, οι φοιτητές μπορούν να προχωρήσουν στην αναγνώριση της επαγγελματικής ισοτιμίας των πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εάν κατέχουν πτυχία από τα κράτη μέλη της ΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι: Τα πτυχία είναι: τουλάχιστον 3 ετών διάρκειας σπουδών, όταν αναφέρονται σε πτυχία Bachelor, διάρκειας σπουδών μικρότερης των 3 ετών, όταν αναφέρονται σε μεταπτυχιακούς τίτλους, διάρκειας 3 ετών τουλάχιστον, όταν αναφέρονται σε διδακτορικούς τίτλους.