Υποστήριξη φοιτητών

Υποστήριξη φοιτητών

Πρόγραμμα εξοικείωσης

Το πρόγραμμα εξοικείωσης  είναι ένα εντατικό πρόγραμμα 2 ημερών, το οποίο πραγματοποιείται στην αρχή κάθε εξαμήνου. Η διαδικασία εξοικείωσης επαναλαμβάνεται πριν από την έναρξη των μαθημάτων που διδάσκονται στο εαρινό εξάμηνο (σε περιπτώσεις σημείου εισόδου για νέους μαθητές).

Το πρόγραμμα εξοικείωσης έχει αποδειχθεί ,με την πάροδο των ετών, ότι βοηθάει στη μείωση του άγχους των μαθητών. Το πρόγραμμα αυτό αντιμετωπίζει ζητήματα που σχετίζονται με:

 • Περιήγηση στις εγκαταστάσεις.
 • Παρουσίαση του βασικού προσωπικού.
 • Διαφορές μεταξύ του ελληνικού και του βρετανικού – αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος.
 • Εισαγωγή στις αποτελεσματικές μαθησιακές στρατηγικές.
 • Ανάθεση προσωπικού ακαδημαϊκού συμβούλου.
 • Φοιτητικές υπηρεσίες & φοιτητική ένωση.
 • Εγκαταστάσεις υπολογιστών και εγκαταστάσεις πολυμέσων.
 • Βιβλιοθήκη “City Unity College” και σχετικές βιβλιοθήκες.
 • Σεμινάρια κριτικής σκέψης.
 • Ακαδημαϊκοί κανονισμοί.
 • Κανονισμοί υγείας και ασφάλειας

Στην ουσία, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προσαρμογής διοργανώνονται συνεδρίες για να εισαγάγουν τους μαθητές στο πρόγραμμα σπουδών τους και να βοηθήσουν τον καθένα από αυτούς να προσανατολιστεί στο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και υποδομές. Ένας πολύ σημαντικός στόχος αυτής της εισαγωγικής  εκδήλωσης είναι να γνωστοποιήσει στους μαθητές τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο απόκτησης βοήθειας. Ως αποτέλεσμα, η συμμετοχή στην εισαγωγική διαδικασία  είναι υποχρεωτική για ολόκληρη την περίοδο.

Προσωπική διδασκαλία

Ένας προσωπικός ακαδημαϊκός σύμβουλος θα ανατεθεί σε ομάδες μαθητών. Θα οργανώσει μια σύντομη εισαγωγική συνάντηση με τους μαθητές κατά τη διάρκεια της εγγραφής και συνήθως μια συνάντηση παρακολούθησης περίπου 2-3 ​​εβδομάδες αργότερα. Υπάρχουν επίσης ομαδικές συνεδρίες σεμιναρίου με χρονοδιάγραμμα, καθώς και φύλλο εγγραφής για τους μαθητές να κάνουν κράτηση μεμονωμένης συνάντησης με τον εκπαιδευτή τους. Σε περίπτωση που οι μαθητές έχουν πρόβλημα, θα πρέπει να κλείσουν μια συνάντηση. Ακόμα κι αν οι μαθητές δεν αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες προκλήσεις, τους ενθαρρύνουμε να κανονίσουν να συναντιούνται με τον καθηγητή τους τουλάχιστον μία φορά κάθε τρίμηνο.

Σύστημα σεμιναρίων

Τα συστήματα εκμάθησης / σεμιναρίου είναι τα κύρια μέσα για την υποστήριξη των μαθητών. Ο κύριος στόχος τους είναι να ενισχύσουν το υλικό της διάλεξης και να ενθαρρύνουν τον μαθητή να διαβάσει και να σκεφτεί πτυχές της θεματικής περιοχής που καλύπτεται σε μια ενότητα.

Κέντρο Συμβουλευτικής City Unity

Η συναισθηματική και ψυχική δυσφορία είναι εξίσου πραγματική με τον σωματικό πόνο. Στο City Unity’s College Counseling Center, κατανοούμε τους αγώνες των μαθητών και είμαστε αφοσιωμένοι στο να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Το συμβουλευτικό κέντρο παρέχει την υποστήριξη που χρειάζονται οι μαθητές για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους. Ημερήσια και βραδινά ραντεβού προσαρμόζονται στο πολυάσχολο πρόγραμμα των μαθητών. Το CityU Κέντρο Συμβουλευτικής βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στο City Unity College.

Ηγέτες έτους

Οι μαθητές ομαδοποιούνται ανά ειδικότητα ή έτος σπουδών και κάθε ομάδα εποπτεύεται από έναν Διαχειριστή Προόδου. Ο ρόλος του Διαχειριστή Προόδου είναι να παρέχει στους μαθητές υποστήριξη για να επιτύχουν το μέγιστο, τόσο στην ακαδημαϊκή τους πρόοδο όσο και στην προσωπική τους ανάπτυξη.

Μέσω προγραμματισμένων ομαδικών ή /και προσωπικών συναντήσεων, ο Προσωπικός Εκπαιδευτής ενημερώνει τους μαθητές για όλες τις πτυχές της φοιτητικής ζωής στο City Unity College, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και διασφαλίζει ότι το περιβάλλον και η εκπαίδευση που προσφέρονται στο City πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα. Συνήθως, ο Προσωπικός Εκπαιδευτής προγραμματίζει με κάθε μαθητή μια προσωπική συνάντηση, 2-3 εβδομάδες αργότερα μετά την πρώτη, για να δει εάν έχουν επιλυθεί τυχόν προβλήματα.

Το City Unity College συνιστά σε όλους τους μαθητές να έχουν μια προσωπική συνάντηση τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο με τον προσωπικό τους δάσκαλο, ακόμα κι αν δεν ανησυχούν για κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα.

Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο η Ένωση Φοιτητών του CityU οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση διαφόρων κοινωνικών μηνυμάτων.

Περιηγήσεις

Κάθε χρόνο το City Unity College διοργανώνει εκπαιδευτικά ταξίδια για μαθητές σε διάφορα μέρη της Κύπρου. Φοιτητές από διάφορες χώρες που παρακολουθούν το City Unity College μέσω του προγράμματος σπουδών στο εξωτερικό, συμμετέχουν επίσης σε αυτές τις περιηγήσεις. Έτσι, τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι μαθητές αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, διευρύνουν  τους ορίζοντες τους, μεταφέρουν τις ιδέες τους και κατανοούν τις διαφορές και τις ομοιότητες των πολιτισμών τους.

Πάρτυ

Τα πάρτυ διοργανώνονται με ενεργή συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις όλοι έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, με πολλή διασκέδαση και να χαλαρώνουν από τις καθημερινές υποχρεώσεις και τις υποχρεώσεις μελέτης.

Αθλητικές δραστηριότητες

Το City Unity College ενθαρρύνει τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την άσκηση παρέχοντάς τους όλη την απαραίτητη υποστήριξη για τη διοργάνωση διαφόρων αθλητικών εκδηλώσεων.

Κάθε χρόνο το CityU Student Union αποκτά νέες ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ και συμμετέχει σε διάφορους φοιτητικούς διαγωνισμούς.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των μαθητών

 1. Οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις σπουδών τους όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών τους.
 2. Οι μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα βάσει του προγράμματος μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών τους.
 3. Οι μαθητές πρέπει να φτάνουν εγκαίρως στα μαθήματά τους.
 4. Οι μαθητές λαμβάνουν βραβεία και υποτροφίες σύμφωνα με τους κανονισμούς του Κολλεγίου.
 5. Οι μαθητές μπορούν να συναντήσουν οποιοδήποτε μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού σύμφωνα με το προσωπικό πρόγραμμα κάθε καθηγητή.
 6. Οι ημέρες και οι ώρες ανακοινώνονται στην αρχή κάθε εξαμήνου .Μπορούν επίσης να συναντήσουν τους επικεφαλής του Κολλεγίου κατόπιν αιτήματος.
 7. Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για διάφορα θέματα στη Ρεσεψιόν του Κολλεγίου. Τα αιτήματα απαντώνται σε εύλογο χρόνο, προφορικά ή γραπτώς από τον υπάλληλο της Ρεσεψιόν.
 8.  Οι μαθητές συμμετέχουν, μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους, στις διοικητικές δραστηριότητες του Κολλεγίου και συνεισφέρουν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες του κολεγίου γενικά.
 9. Οι μαθητές πρέπει να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο κολέγιο.
 10. Οι μαθητές πρέπει πάντα να σέβονται και να τηρούν τους Κώδικες Δεοντολογίας και Ιδιότητας.

Εντατικά Αγγλικά

Οι μαθητές που χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη στη χρήση της αγγλικής γλώσσας έχουν την επιλογή να εγγραφούν στα εντατικά μαθήματα αγγλικών, τα οποία προσφέρονται στις εγκαταστάσεις του κολεγίου. Τα Εντατικά Μαθήματα Αγγλικών στοχεύουν στην άμεση βελτίωση της ακαδημαϊκής απόδοσης των μαθητών.

Μέσω έγκυρων διαδικασιών αξιολόγησης, οι μαθητές ταξινομούνται σε επίπεδα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητές τους, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παρακολουθήσουν το Εντατικό Μάθημα Αγγλικών που είναι κατάλληλο για αυτούς.