Εισερχόμενοι Mαθητές

Εισερχόμενοι Mαθητές

Το CityU καλωσορίζει με μεγάλη χαρά τους διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να περάσουν ένα ή δυο εξάμηνα στην Κύπρο με το πρόγραμμα Erasmus+. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει η επιλογή σας να σπουδάσετε στο κολλέγιο μας μια αξέχαστη εμπειρία.

Παρακαλείσθε να διαβάσετε τις πληροφορίες που παρέχονται εδώ και για περαιτέρω βοήθεια, επικοινωνήστε με το γραφείο Erasmus χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται στην ιστοσελίδα μας.

Αιτήσεις και προθεσμίες

Η αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ επισυνάπτεται στην ενότητα ‘Χρήσιμα έγγραφα’ πιο κάτω.  

Οι αιτούντες πρέπει να συμπεριλάβουν το Learning Agreement, την αναλυτική βαθμολογία, ένα αντίγραφο διαβατηρίου και μια φωτογραφία τους.

Προθεσμίες για εισερχόμενους φοιτητές από τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και δεν απαιτούν βίζα για είσοδο στην Κύπρο

Φθινοπωρινό εξάμηνο:  31 Μαΐου

Eαρινό εξάμηνο: 30 Νοεμβρίου

Προθεσμίες για εισερχόμενους φοιτητές Διεθνούς Πιστωτικής Κινητικότητας που χρειάζονται βίζα για είσοδο στην Κύπρο

Φθινοπωρινό εξάμηνο: 31 Μαΐου

Eαρινό εξάμηνο: 30th Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες για τα μαθήματα

Διαθέσιμα μαθήματα 2020-2021

Μπορείτε να βρείτε την προσωρινή λίστα με τα μαθήματα που θα προσφερθούν και τις περιγραφές τους στα ακόλουθα αρχεία:

Γλώσσα Διδασκαλίας

Οι επίσημες γλώσσες διδασκαλίας για όλα τα προγράμματα είναι τα αγγλικά και τα ελληνικά.

Γλωσσική υποστήριξη για εισερχόμενους φοιτητές

Για την διευκόλυνση της κινητικότητας των φοιτητών, οι φοιτητές Erasmus έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν κατά την διάρκεια του εξαμήνου μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας, που προσφέρεται δωρεάν σε 2 επίπεδα: για αρχάριους και για προχωρημένους. Το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας διατίθεται για 6 μονάδες και τα 2 εξάμηνα με 3 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.

Μέθοδος Διδασκαλίας

Οι διαλέξεις στο CityU προσφέρονται με τις συμβατικές μεθόδους διδασκαλίας, όπως διαλέξεις, ομαδικές εργασίας, παρουσιάσεις, σεμινάρια κλπ.

Πληροφορίες για τις θεωρήσεις visa

Οι μαθητές που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στην Κύπρο πρέπει να παράσχουν εντός της προθεσμίας που ορίζεται από το τμήμα Πολιτικού Μητρώου και Μετανάστευσης τα ακόλουθα έγγραφα, για την αίτηση θεώρησης M58

  • Αντίγραφο έγκυρου διαβατηρίου
  • Αστυνομικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει σαφές ποινικό μητρώο (όχι άνω των 6 μηνών).
  • Ιατρικές εξετάσεις (εξέταση αίματος, ακτινογραφία) με αρνητικά αποτελέσματα για ηπατίτιδα B και C, HIV, σύφιλη και φυματίωση (όχι άνω των 4 μηνών).

Όλα τα έγγραφα πρέπει να πιστοποιούνται από τις εθνικές αρχές και την κυπριακή πρεσβεία / προξενείο.

Μετά την άφιξή τους στην Κύπρο οι μαθητές πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα έγγραφα για την άδεια διαμονής M61. Το κολέγιο υποστηρίζει και συνοδεύει τους μαθητές στη διαδικασία.

  • Ιατρικές εξετάσεις (εξέταση αίματος, ακτινογραφία) με αρνητικά αποτελέσματα για ηπατίτιδα B και C, HIV, σύφιλη και φυματίωση.
  • Ασφάλεια υγείας
  • Σύμβόλαιο  κατοικίας
  • Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού Κύπρου

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αξιωματικό του Erasmus, κυρία Κυριακή Ρούσου (k.rousou@cityu.ac.cy)

Πρακτικές πληροφορίες

Δίδακτρα και άλλα τέλη

Δεν ισχύουν δίδακτρα, εγγραφές και εξετάσεις για φοιτητές του Erasmus +. Παρ 'όλα αυτά, μπορεί να τους ζητηθεί να πληρώσουν άλλα διάφορα τέλη, όπως για εκτύπωση, συμμετοχή σε φοιτητικούς συλλόγους κ.λπ.
Οι διεθνείς φοιτητές (εκτός ΕΕ) που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στην Κύπρο πρέπει να πληρώσουν τα ακόλουθα τέλη, που σχετίζονται με τις απαιτήσεις μετανάστευσης.

Περιγραφή Κόστος
Ασφάλιση για ατυχήματα υγείας € 170
Ιατρική εξέταση (Eξέταση αίματος / Aκτινογραφίες) € 80
Κυβερνητική ιατρική βεβαίωση € 40
Άδεια Παραμονής / Αίτηση M61 € 104,17
Χρέωση για Μέρα Προσανατολισμού € 50
Φοιτητική Ταυτότητα € 25

Κόστος ζωής

Το κόστος ζωής στην Λευκωσία, μη συμπεριλαμβανομένης της διαμονή και των υπηρεσιών, ανέρχεται στα €300-€350 το μηνα.

Διαμονή

Οι φοιτητές μπορούν αν επισκεφτούν το γραφείο  στέγασης για να βρουν κατάλληλη διαμονή. Καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στην πανεπιστημιούπολη, το κολλέγιο είναι σε επαφή με ιδιώτες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και μπορεί να παρέχει συμβουλές σε όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές Μπορεί επίσης να βοηθήσει του φοιτητές στην εύρεση συγκατοίκων. Οι τιμές για διαμονή κυμαίνονται από €180-€300.

Σίτιση

Το Yellow Door είναι η καφετέρια/εστιατόριο του  Κολλεγίου που είναι ιδανική για γεύματα, ψυχαγωγία και αναψυχή. Το μενού περιλαμβάνει μια ποικιλία από ζεστά γεύματα και σνακ όπως σάντουιτς, επιδόρπια, φρούτα και ποτά. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 08:00 μέχρι τις 17:00.

Ιατρικές εγκαταστάσεις

Το κολλέγιο διαθέτει ένα δωμάτιο πρώτων βοηθειών με όλα τα απαραίτητα σύνεργα πρώτων βοηθειών στην υποδοχή του κτιρίου International. Επιπλέον, αρκετά μέλη του προσωπικού κατέχουν δίπλωμα πρώτων βοηθειών και είναι ικανοί να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εγκαταστάσεις για φοιτητές με αναπηρίες

Το Κολλέγιο είναι ευαίσθητο σε θέματα σχετικά με τους σπουδαστές με αναπηρίες. Όσον αφορά τους μαθητές με σωματικές αναπηρίες, το Κολέγιο είναι εξοπλισμένο με ανελκυστήρες και ράμπες σε όλες τις εισόδους προκειμένου τα άτομα με αναπηρίες να έχουν πρόσβαση στο κτίριο. Επιπλέον, το Κολλέγιο διαθέτει ειδικές τουαλέτες σε διαφορετικούς ορόφους που εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες.

Όσον αφορά τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, το Κολλέγιο διατηρεί ειδική μεταχείριση για αυτά τα άτομα, καθώς αναγνωρίζει τη μοναδικότητα κάθε ατόμου με αναπηρίες. Συγκεκριμένα, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού ενημερώνονται για κάθε άτομο για να ανταποκριθούν ανάλογα στις ανάγκες τους. Οι ειδικές διατάξεις περιλαμβάνουν ευελιξία στη χορήγηση εξετάσεων (ώρα / τόπο) και επιπλέον μαθήματα σε περιπτώσεις που χρειάζονται και ζητούνται από τους μαθητές.

Ασφάλεια

Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να έχουν προσωπική ασφάλεια που τους καλύπτει για ατυχήματα τόσο εντός όσο και εκτός των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου. Αυτός ο τύπος ασφάλισης προσφέρεται από το Κολλέγιο σε όλους τους σπουδαστές του. Επιπλέον, το Κολλέγιο έχει διορίσει έναν ιδιώτη γιατρό ο οποίος είναι διαθέσιμος όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας

Το Γραφείο Φοιτητικών Θεμάτων του κολλεγίου καλύπτει ένα εύρος υπηρεσιών για φοιτητές για να βοηθήσει την είσοδό τους στην φοιτητική ζωή. 

Μερικές από αυτές τις υπηρεσίες είναι: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Δραστηριότητες Σπουδαστών (σε συνεργασία με τη φοιτητική ένωση), Συμβουλές Καριέρας, Στέγαση και Διεθνής Φοιτητική Βοήθεια.

Συμβουλευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται με μαθητές που μπορεί να αντιμετωπίζουν ακαδημαϊκά, κοινωνικά ή συναισθηματικά προβλήματα. Είναι σημαντικό να δηλώσουμε ότι όλες οι πληροφορίες είναι αυστηρά εμπιστευτικές και οι φοιτητές ενθαρρύνονται να επισκεφθούν τον σύμβουλο όταν βρίσκονται σε δύσκολη στιγμή.

Όπως προαναφέρθηκε, το γραφείο Υποθέσεων Φοιτητών συνεργάζεται με την Ένωση Φοιτητών του κολεγίου τόσο στη διοργάνωση εκδηλώσεων όσο και στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ του προσωπικού του Ιδρύματος και των φοιτητών.

Άτομο επικοινωνίας

κ. Μιχάλης Καλουρκώτης Υπεύθυνος Φοιτητικής Μέριμνας Τηλ.: +357 22 332333 Fax: +357 22 332313 E-mail: m.kalourkotis@cityu.ac.cy

Ένωση Φοιτητών

Η φοιτητική ένωση CityU λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ του Κολλεγίου και των φοιτητών του. Είναι αυτόνομη και οι δράσεις της βασίζονται στο επίσημο καταστατικό της Ένωσης.

Η Ένωση Φοιτητών οργανώνει δραστηριότητες, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις για τους φοιτητές όλο το χρόνο, ενώ η ομάδα συμβούλων τους παρέχει υποστήριξη και συμβουλές σε διάφορα ακαδημαϊκά θέματα.

Εκδηλώσεις για φοιτητές

Διάφορα ήδη εκδηλώσεων διοργανώνονται κατά την διάρκεια της χρονιάς, όπως: welcome party, αιμοδοσία, bowling, futsal, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκδρομές, έξοδοι και άλλα