Στόχος του προγράμματος
The City Unity College Λευκωσίας με Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών 240 ECTS είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο με τα περισσότερα εργαστηριακά μαθήματα στον κλάδο μαγειρικής/Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής με επικέντρωση Πτυχίου σε συναφή κλάδους στον Επισιτιστικό Τομέα.
Η διεθνής βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και το City Unity College Λευκωσίας στοχεύει να μετατρέψει τους υποψήφιους φοιτητές του σε Επαγγελματίες Μάγειρες/Σεφς με δυναμισμό, επαγγελματικές ικανότητες και όραμα.
Το πρόγραμμα επιτρέπει σημαντική ευελιξία για να διασφαλιστεί ότι ο κάθε φοιτητής καθοδηγείτε ακαδημαϊκά στην τελική επιλογή ως προς το αν θα αποφοιτήσει με Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών 240 ECTS ή στις ποιο κάτω Κατευθύνσεις:
- Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών με κατεύθυνση στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική.
- Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών με κατεύθυνση στην Διοίκηση Κουζίνας & Διοίκηση Φιλοξενίας.
- Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών με κατεύθυνση στην Διατροφολογία.
Το Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών 240 ECTS εφοδιάζει τους φοιτητές/τριες με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα των Επισιτιστικών Τεχνών και προάγει το επίπεδο των διευθυντικών γνώσεων με απώτερο σκοπό την εργοδότηση ως Αρχιμάγειρας – Διευθυντής Κουζίνας (Chef).
Τα μαθήματα του πτυχίου εξοπλίζουν μια δυναμική καριέρα μέσω του υψηλού επιπέδου τεχνικής κατάρτισης και των δυνατοτήτων διοίκησης μιας κουζίνας ή μιας επισιτιστικής επιχείρησης στην ολότητά της.
Πτυχίο
Αγγλικά, Ελληνικά
4 Έτη
240
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών 240 ECTS, στο CUCN οι φοιτητές/τριες θα είναι σε θέση να:
- Κατέχουν τις απαραίτητες ικανότητες και γνώσεις στη διαχείριση της υγιεινής των τροφίμων και της ασφάλειας στην κουζίνα.
- Κατέχουν επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες στις Μαγειρικές τέχνες και να ορίζουν ποιοτικά κριτήρια σε σχέση με τη λειτουργία της κουζίνας.
- Εφαρμόζουν μοντέρνες ή κλασσικές μεθόδους και τεχνικές παραγωγής διάφορων εδεσμάτων κρύας ή ζεστής κουζίνας.
- Κατανοούν τη σημαντικότητα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης Εδεσματολογίου και της επίδρασής του, τόσο στο κόστος τροφίμων και ποτών, όσο και στην κερδοφορία ενώς εστιατορίου.
- Αναγνωρίζουν την σημαντικότητα της τεχνολογίας υλικών, της επιστήμης τροφίμων και της διατροφής στην παραγωγή εδεσμάτων.
- Παρασκευάζουν διάφορα κλασσικά ή σύγχρονα εδέσματα για συμπόσια ή ειδικές εκδηλώσεις.
- Κατέχουν βασικές γνώσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και εστιατορίων.
- Κατέχουν τις απαραίτητες ικανότητες και γνώσεις στη διαχείριση της υγιεινής των τροφίμων και της ασφάλειας σε αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο.
- Κατέχουν επαγγελματικές ικανότητες και τεχνικές δεξιότητες στις διαδικασίες και μεθόδους παραγωγής.
- Καθορίζουν ποιοτικά κριτήρια σε σχέση με τη λειτουργία ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
- Σχεδιάζουν και αναπτύσσουν ένα σωστό εδεσματολόγιο αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου και να αξιολογούν την επίδρασής του, τόσο στο κόστος παραγωγής, όσο και στην κερδοφορία της επιχείρησης.
- Αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της τεχνολογίας υλικών, της επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων και της ποιότητας στην παραγωγή εδεσμάτων.
- Επιδεικνύουν ηθική συμπεριφορά στις προσωπικές και επαγγελματικές δραστηριότητες τους
- Να παρέχει ένα σταθερό ακαδημαϊκό, τεχνικό και πνευματικό υπόβαθρο που θα επιτρέπει στους φοιτητές/τριες να παρακολουθήσουν ανώτερες σπουδές στη διαχείριση εστίασης ή σε άλλο σχετικό τομέα.
- Να αναπτύξουν οι φοιτητές/τριες την κριτική τους άποψη στη βιομηχανία τροφίμων.
- Να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν ένα μοναδικό προϊόν ικανότητας, γνώσης, και δεξιοτήτων, και να τους προετοιμάσει για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση μιας θέσης εισόδου στον κλάδο της εστίασης.
- Να μάθουν και να εξασκήσουν αποτελεσματικά τεχνικές δεξιότητες στην προετοιμασία φαγητού
Μαθήματα
1ο Εξάμηνο
CHOS-100 Εισαγωγή στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον Φιλοξενίας και Τουρισμού
MTCU-100 Θεωρία Μαγειρικής
MTCU-102 Δεξιότητες Μαγειρικής
MTCU-104 Εισαγωγή στη Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
MTCU-106 Ζαχαροπλαστική Ι
MTCU-108 Εφαρμογές Μαθηματικών στη Μαγειρική
2ο Εξάμηνο
CCOM-100 Εφαρμογές Η/Υ
MTCU-110 Βασικές Μεθόδοι Μαγειρέματος
MTCU-112 Αρτοπιοία Ι
MTCU-114 Βασικές Αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων
ΜΤCU-130 Πρακτική Εξάσκηση I
3ο Εξάμηνο
CHOS-206 Διαχείρηση Τροφίμων και Ποτών
CMGT-100 Αρχές Διοίκησης
MTCU-200 Παρασκευή Κρεάτων, Πουλερικών και Κυνήγια
MTCU-202 Κρύα Κουζίνα (GARDE MANGER)
ΜΤCU-204 Τεχνολογία Τροφίμων & Διατροφής
4ο Εξάμηνο
CACC-100 Αρχές Λογιστικής
MTCU-210 Παρασκευή Ψαριών και Οστρακοειδών
MTCU-212 Ζαχαροπλαστική ΙΙ
MTCU-214 Οινολογία και Κουζίνα
MTCU-230 Πρακτική Εξάσκηση IΙ
5ο Εξάμηνο
CHOS-210 Διαχείριση Λειτουργιών Εστιατορίου
CHOS-304 Κοστολόγηση Τροφίμων και Ποτών
CMGT-212 Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
MTCU-216 Αγορές και Φύλαξη Πρώτων Υλών
MTCU-300 Αρτοπιοία ΙI
6ο Εξάμηνο
CHOS-209 Μάρκετινγκ για την Φιλοξενία
CMAT-200 Εφαρμοσμένη Στατιστική
MTCU-314 Χορτοφαγική και Vegan Cusine
MTCU-330 Πρακτική Εξάσκηση IΙI
ΜΤCU-310 Κυπριακή Κουζίνα και Επιδράσεις
7ο Εξάμηνο
CHOS-300 Σχεδιασμός Κουζίνας και Εγκαταστάσεων
CLAW-200 Εταιρική Νομοθεσία
CRES-300 Μεθοδολογία της Έρευνας
MTCU-402 Καινοτομία Και Γαστρονομικές Δημιουργίες
MTCU-404 Προετοιμασία και Παράθεση Μπουφέ
8ο Εξάμηνο
CMGT-200 Οργάνωση και Λειτουργία μικρής Επιχείρησης
CT0U-202 Βιώσιμος Τουρισμός
MTCU-412 Πτυχιακή Μελέτη
ΜΤCU-410 Μοριακή και Σύγχρονη Κουζίνα
Σε ενδιαφέρει;
Το City Unity College Nicosia θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε για να επεξεργαστεί και να αξιολογήσει το αίτημά σας. Με την υποβολή αυτής της φόρμας, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των στοιχείων σας και αναγνωρίζετε τους Όρους & Προϋποθέσεις Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ετήσια Δίδακτρα
-
Ευρωπαίοι Φοιτητές €8.500*
Πλήρωσε μόνο €6.500 με την οικονομική βοήθεια CUCN ή/και κρατική χορηγία έως €3.420
-
Διεθνείς Φοιτητές €7.500*
Διατίθενται υποτροφίες για δεύτερο έτος και μετά
*Δεν περιλαμβάνει Άλλα Έξοδα
Θέλεις να μάθεις περισσότερα;
Μέθοδοι Διδασκαλίας
Διαλέξεις
Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού με διαδραστικό και αμφίδρομο τρόπο
Εκπαιδευτικές συναντήσεις
Επίλυση πρακτικών θεμάτων, Επίλυση ερωτήσεων, Σεμινάρια
Εργαστήρια
Μετάβαση από τη θεωρία στην πρακτική
Μελέτες Περίπτωσης
Παρουσιάση και ανάπτυξη πραγματικών ή προσομοιωμένων σύνθετων προβλημάτων
Διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές
Ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που άπτονται των σπουδών
Προϋποθέσεις Eισδοχής
Όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Διαδικασίες εισδοχής
- Έντυπο αίτησης City Unity College
- Ένα αντίγραφο διαβατηρίου (πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 2 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος)
- Δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου
Ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισδοχής
- Απολυτήρια Λυκείου (ελάχιστη βαθμολογια 12/20)
*Οι αλλοδαποί φοιτητές καλούνται να υποβάλουν μια σειρά από άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τα τμήματα Μετανάστευσης Κύπρου
